På svenska In English
 

Elephant Parade

Elephant Parade är den största konstutställning i världen som stöttar den bevarandet av den asiatiska elefanten.

 ”BIG SIZE” elefanterna är dekorerade av både lokala och internationella konstnärer och varje elefant är ett unikt konstverk. När utställningen är slut auktioneras alla elefanter bort på bland annat Christies, Sothebys och Bruun Rasmussen konstauktioner. En del av de insamlade medlen doneras till the Asian Elephant Foundation.

 Elephant Parades mission är att bli världens största finansiella stödorganisation till förmån för den hotade svarta, asiatiska elefanten. Utställningarna drar till sig stor uppmärksamhet, senast 2011 i Köpenhamn.

Elephant Parade grundades av far och son, Marc och Mike Spits 2006. Ett år senare hölls den första utställningen i Rotterdam. Marc blev inspirerad efter att ha mött Soriada Salwala under en semester i Thailand. Soraida grundade världens första elefantsjukhus i Lampang, när Chang Mai. Här mötte Marc babyelefanten Mosha, som hade mist ett ben efter att ha trampat på en landmina.  Mosha inspirerade Marc att starta Elephant Parade.

”Jag vill gärna göra en konstnärlig insats samtidigt som det ska vara en intäkt på längre sikt. På det sättet kan vi säkra framtiden för den asiatiska elefanten”

 9:e juni 2008 blev Mosha den första babyelefanten någonsin med en benprotes delvis finansierat av Elephant Parade. 
Den asiatiska elefanten är omtyckt för sitt egendomliga utseende och sin starka personlighet. Den är älskad av människor i alla åldrar för sin visdom, lojalitet och mildhet. Den är ambassadör för hela Asien, men är idag hotad av utrotning. De senaste 100 åren har den asiatiaska elefanten minskat med 90%. Idag är det mindre än 35 000 asiatiska elefanter kvar i hela Asien, 150 000 asiatiska elefanter har dött de senaste 25 åren. I Thailand är det bara 4000 elefanter kvar, varav 1500 lever i vilt tillstånd. Om vi inte agerar nu, kommer den asiatiska elefanten dö ut inom ett par årtionden. När du handlar en produkt från Elephant Parade bidrar du till den asiatiska elefantens överlevnad.

 

Passion 20 cm
The elephants from Elephant Parade are produced and hand-decorated in Chiang Mai, Thailand.
899:-
Priya 10 cm
369:-
Reflection 20 cm
The elephants from Elephant Parade are produced and hand-decorated in Chiang Mai, Thailand.
1 295:-
Techno 20 cm
The elephants from Elephant Parade are produced and hand-decorated in Chiang Mai, Thailand.
899:-